Prezantimi i makinës automatike të spërkatjes së bojës

Puna plotësisht aktive e spërkatësit të bojës: heqja aktive ose manuale e pluhurit - ngarkim aktiv ose manual - formim aktiv - lyerje aktive - çlirim aktiv - tharje pluhuri - ushqim aktiv ose manual - pastrim aktiv ose manual

Krahasimi i metodave të veshjes: foleja manuale, veshja dhe pastrimi kryhen të gjitha me dorë dhe nuk mund të kryhen në të njëjtën kohë, dhe makina i realizon ato në mënyrë aktive në të njëjtën kohë

Efikasiteti i prodhimit: Spërkatje e përgjithshme manuale, efikasitet i ulët spërkatjeje, makinë spërkatës aktive që spërkat shumë pjesë në të njëjtën kohë, efikasitet i lartë spërkatjeje, disa herë më shumë se spërkatja tradicionale manuale

Përdorimi i bojës: Spërkatja me një copë, sasia e vajit nuk është e lehtë për t'u kontrolluar. Rezultatet e spërkatjes janë të pabarabarta dhe konsumi i karburantit është i lartë. Makina spërkat disa pjesë në të njëjtën kohë dhe mund të kontrollojë formën, sasinë e vajit dhe uniformitetin

Cilësia e produktit: dora e njeriut mund të prekë drejtpërdrejt pjesën e punës, shkalla e ndotjes së naftës është e lartë, qëndrueshmëria e cilësisë është e dobët dhe shkalla e kalimit është e ulët. Ndërmarrjet e makinerive marrin iniciativën për të mësuar dhe për të operuar, për të zvogëluar numrin e duarve të studentëve, në mënyrë që sipërfaqja e pjesës së punës të jetë e pastër, shkalla e ndotjes së naftës të jetë e ulët dhe dizajni i fortë mekanik siguron qëndrueshmërinë e ideologjisë dhe moralit.

Persekutimi: Pluhuri i bojës i pezulluar në ajër nuk mund të trajtohet në kohë, gjë që rrezikon seriozisht shëndetin e operatorit dhe e bën operatorin jashtëzakonisht të ndjeshëm ndaj sëmundjeve profesionale. Makineritë aktive të bojës kanë dyer sigurie, mbulesa pluhuri dhe dritare mbrojtëse për të izoluar pluhurin e bojës në dhomën e bojës. Shmangni efektet negative të pluhurit të bojës tek operatorët

Mjedisi i punës: operim intensiv i personelit, sistemi tradicional i pompimit të rezervuarit të bojës, mjedisi i punës nuk mund të prishet dhe duhet të përmirësohet, makineria aktive e bojës me sistem ndotjeje me shumë ajër, krijoni një mjedis të mirë pune

Ndotja bakteriale nga pluhuri: Pjesa e punës kontaktohet drejtpërdrejt nga shumë njerëz dhe shkalla e ndotjes nga pluhuri bakterial është e lartë; spërkatësi aktiv i bojës funksionon në mënyrë aktive për të reduktuar kontaktin me njerëzit, në mënyrë që pjesa e punës të jetë nominalisht e pastër dhe shkalla e ndotjes bakteriale të jetë e ulët

Ndotja e mjedisit: gazrat e dëmshëm si boja shkarkohen në botën e jashtme, duke shkaktuar ndotje të madhe mjedisore dhe substancat e dëmshme si pluhuri aktiv i spërkatësve të bojës trajtohen pa ndotje mjedisore.

mirëmbajtjen

1. Përpara përdorimit, kontrolloni nëse tubacioni i vajit rrjedh vaj dhe nëse tubacioni i ajrit rrjedh. Përpara se të ndizni makinën, trajtoni vendin e keq në kohë dhe kontrolloni nëse zorra dhe pjesët e tij lidhëse rrjedhin në orar ose shpesh.

2. Para se të përdorni makinën për spërkatje të bojës, duhet t'i kushtoni vëmendje të kontrolloni nëse sistemi i tokëzimit të punës është në gjendje të mirë. Teli i tokëzimit luan një rol shumë të rëndësishëm të mirëmbajtjes sociale për zhvillimin e sigurisë së pajisjeve dhe personelit dhe nuk lejohet të shfaqet tokëzim jonormal.

3. Pas ndalimit të çdo ndërrimi, pastroni njollat ​​e bojës të ngjitura në murin e brendshëm të zgavrës së hapësirës së lyerjes së spërkatësit të bojës dhe njollat ​​e bojës të ngjitura në cilindër dhe zorrë për të shmangur ngurtësimin e zorrës dhe pastroni të gjitha pjesët e makinës dhe mjedisin e punës përreth.

Figura 4. Kontrolloni nëse rrotulla dhe zinxhiri i spërkatësit të bojës janë të lubrifikuar dhe nëse zinxhiri tensionohet një herë në javë. Nëse ka ngadalësi, rregulloni rrotullën e tensionit për të tendosur zinxhirin.

5. Kontrolloni punën një herë në javë për të kontrolluar ndotjen e vajit dhe sasinë e vajit në kutinë e shpejtësisë së motorit dhe krimbit. Nëse është e nevojshme, vaji mund të rritet ose zëvendësohet (zhvillimi jonormal duhet të zëvendësohet një herë në gjashtë muaj).

6. Hiqni rregullisht ose rregullisht njollat ​​e bojës që mbeten në rripin transportues të spërkatësit të bojës linjë.


Koha e postimit: Qershor-17-2022